Jamie Magazine Foodbloggers Event

Om mijn culinaire weekje af te sluiten zat ik zaterdag vroeg in de trein richting Amsterdam. Om 10:00 uur begon namelijk het eerste Foodbloggers event van Jamie Magazine. Super leuk dat ik hier bij mocht zijn, ik heb de hele week uitgekeken naar deze dag. Dikke bonus dat mijn blogmattie Marlous ook was uitgenodigd. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien en ondanks het vele whatsappcontact is elkaar in real life spreken natuurlijk veel leuker!

Tjah, ik kan denk ik niet anders dan uitvoerig beschrijven hoe deze dag verliep om jullie te laten zien HOE leuk het was. Echt, wat een topdag.

Marlous en ik kwamen al vroeg aan bij het bekende restaurant Fifteen van Jamie Oliver. We werden ontvangen door de mooie dames van het tijdschrift en dronken buiten aan het water ons eerste drankje. Ik zag een heleboel bekende maar ook veel onbekende gezichten. Ik zit zelf niet echt in de foodbloggersscene (geloof me, daar is een hele scene voor, met facebookpagina enzo), maar een aantal van de grote foodbloggers herkende ik direct. Het leuke was dat iedereen heel open was en we heel gezellig met z’n allen aan de klets raakten.

Na het welkomstwoord was het tijd voor de eerste workshop. De helft van de groep kreeg les in het maken van slow coffee van de Leopold Koffieschool en de andere helft ging de keuken in met twee koks om onze lunch te bereiden. Ik zat in de laatste groep en dat was leeeeeuk! Ik had gewoon kriebels in mijn buik toen ik in die professionele keuken aan de slag mocht, zo gaaf. Marlous, Ianna en ik waren verantwoordelijk voor het maken van pastadeeg en daarna mochten we zelf ravioli vullen. We werden geholpen door Dan, een van de koks die zelf uit Engeland komt. Hij praatte in het Engels tegen ons en hij leek een beetje op Jamie, wat het hele Jamie Oliver gevoel erg compleet maakte 😉

 photo IMG_1218_zps965db10a.jpg

 photo IMG_1226_zps83a0aa2a.jpg

 photo IMG_1252_zpse1b426e4.jpg

 photo IMG_1258_zpsa341b1da.jpg

Lunchen deden we buiten, Italian style, met z’n allen aan lange tafels. We aten verschillende Italiaanse gerechten, deels door onszelf gemaakt. Ik was echt onder de indruk van het restaurant! Het interieur is een beetje industrieel, het pand overigens ook en de locatie (aan het water) maakt het plaatje helemaal compleet.

 photo IMG_1267_zps263e3413.jpg

 photo IMG_1273_zps79045d22.jpg

 photo IMG_1274_zps1bf70c58.jpg

 photo IMG_1276_zps61f39340.jpg

 photo IMG_1278_zpsb81164ea.jpg

 photo IMG_1279_zps50bffc8f.jpg

 photo IMG_1282_zpsafdd63f1.jpg

 photo IMG_1289_zpse29da122.jpg

 photo IMG_1296_zps961be00f.jpg

Foto door Anique van 88forever.nl

Om 14:00 stonden stond er een taxi op ons te wachten en werden we naar de studio van ZTRDG gebracht voor een workshop in foodstyling en fotografie. Ik had me hier heel erg op verheugd want ik wil mijn foto’s graag verbeteren en ik ben gek op stylen. Het team van ZTRDG en HelloFresh NL (die de producten voor de workshop leverden) gaven ons uitleg over hun werkwijze en visie en daarna konden we zelf aan de slag.

Ik ben echt megaenthousiast over ZTRDG, een online magazine met een heleboel heerlijke recepten en achtergrondverhalen. De recepten voor de site (maar ook voor andere klanten zoals Jamie Magazine) worden allemaal in deze studio gefotografeerd of gefilmd en het was ontzettend leerzaam om mee te mogen kijken. Bijzonder om te zien hoe die mooie foto’s die ik altijd in Jamie Magazine zie (ik heb een abonnement) in het echt tot stand komen.

 photo IMG_1303_zps6c69fcc1.jpg

 photo IMG_1309_zpse44faa24.jpg

 photo IMG_1310_zps15de6bf1.jpg

 photo IMG_1314_zps1a11b513.jpg

 photo IMG_1315_zps9a9e3504.jpg

 photo IMG_1323_zps7f93c644.jpg

 photo IMG_1328_zps10108361.jpg

 photo IMG_1330_zpse9cb0004.jpg

 photo IMG_1372_zps509f025b.jpg

Wij mochten zelf allerlei producten uitkiezen om mee aan de slag te gaan. Van roze theedoeken tot aan vaasjes met bloemen en verschillende kleuren tafels en planken. De studio is licht en ruim, maar Marlous, Danique en ik besloten onze tafel naar buiten te slepen en we maakten onze foto’s met uitzicht op het water. We waren zeeeeer tevreden met het resultaat. Wat vinden jullie van mijn foto’s? Ze zijn 100% echt. Dus geen photoshop (gebruik ik nooit), maar ik heb ook niet rechtgemaakt/bijgesneden/kleuren opgehaald. Ik vind het zo leuk dat ik nog meer heb geleerd over licht en compositie.

 photo IMG_1346_zps479811f9.jpg

 photo IMG_1365_zps6a8a7d93.jpg

 photo IMG_1348_zps3ba32c21.jpg

Na het fotograferen werden onze foto’s afgedrukt en besproken samen met de professionele fotograaf. Leuk om te zien dat zoveel verschillende mensen ook allemaal zo’n verschillende stijl hebben. Ik heb echt veel geleerd van deze middag en het was bovendien ontzettend gezellig.

Tot slot was er een borrel met home made pizza en Limoncello van Fiorito. Men neme een zeer zonnige dag, 25 dorstige dames (minus twee zwangere ladies) een mooi wijnglas met limoncello, prosecco en wat ijsblokjes en leuke gesprekken zijn gegarandeerd 😉 Ik denk dat ik mijn nieuwe favoriete drankje heb gevonden hoor mensen. Gisteren heb ik vriendlief erop uitgestuurd want ik moest en zou dit drinken tijdens de BBQ aan de Kralingse Plas.

 photo IMG_1395_zps5ce0ada8.jpg

 photo IMG_1396_zps4c426135.jpg

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan 🙁 Lichtelijk aangeschoten namen we op een grasveld nog een unboxingvideo van de gigantische goodbiebox op. Damn, mijn armen waren verzuurd toen ik thuis kwam, zo zwaar was dat ding. Zeker een aparte blogpost waard, ik weet alleen niet of dat in foto- of in videovorm zal zijn, want dat filmpje moet nog wel even kritisch bekeken worden 😉 Marlous, Danique en alle andere bloggers, ik vond het onwijs gezellig met jullie!

Thanks lieve dames van Jamie Magazine voor de ge-wel-di-ge dag. Dit mag met recht het leukste persevent worden genoemd dat ik ooit bezocht. Alles tot in de puntjes geregeld, een heel leuk en leerzaam dagprogramma, leuke mensen en bovenal een hele goede sfeer. Heel veel dank en hopelijk komt er een vervolg!

 photo pasta88forever-1_zps393cd657.jpg

 Foto 16 en bovenstaande collage door Anique.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *