TRAVEL: Riad Vanilla Sma Marrakech

 photo IMG_0124_zpsb98e787f.jpg

 photo IMG_0372_zps7fa257aa.jpg

 photo IMG_0120_zps10a7438e.jpg

Zoals ik eerder al schreef, verbleven we in Marrakech in een prachtige Riad, Vanilla Sma. Ik wil hier geen reclamepraatje van maken, maar wellicht komt het wel zo over, aangezien ik vol lof ben over deze Riad.

Gisteren vertelde ik jullie al dat een Riad een traditioneel Marokkaans huis is, met een binnenplaats of binnentuin in het oude stadsgedeelte. Wij wilden het echte Marokko ervaren en kozen daarom voor zo’n Riad, midden in het oude stadgedeelte van Marrakech. De laatse twee dagen van onze vakantie logeerden we in het nieuwe gedeelte van de stad, daarover later meer.

Riad Vanilla Sma bevindt zich in de wirwar van straatjes tussen huizen van lokale bevolking. De eerste keer kan je dit juweeltje niet op eigen houtje vinden, laat je dus voor 15 euro van het vliegveld halen (dit moet je eigenlijk bij elke Riad doen) en je hebt geen gezeur.

 photo IMG_0230_zps9c4a2df5.jpg

We stapten op het vliegveld in een oude Mercedes met een hele vriendelijke man en toen de auto echt niet meer verder kon vanwege de smalle straatjes, stond er een andere man met een kar voor onze tassen te wachten. Uiteindelijk kwamen we terecht in een heel klein straatje, bij een mooie Marokkaanse deur. Sowieso was ik super nieuwsgierig wat er achter al die deuren te vinden was, soms lieten kinderen deuren openstaan en kon je een glimp opvangen van het traditionele Marokkaanse leven. Maar goed, terug naar die deur. Hij ging open…. en WOW! Opeens zoveel rust, kalmte en ”mooiheid”. Je hebt echt het gevoel dat je een sprookje binnenstapt.

 photo IMG_0128_zpsf8b14e1d.jpg

 photo IMG_0369_zpsa85b1fc7.jpg

 photo IMG_0127_zpse81d43d9.jpg

 photo IMG_0143_zps66a780e0.jpg

Als welkom kregen we Marokkaanse muntthee met koekjes (deze thee mag je nooit weigeren!) en we kletsten met het personeel en met eigenaresse Nelly. Ze hadden een zeer uitgebreide kaart voor ons, vroegen naar onze wensen, zetten stipjes bij verschillende aanraders en vertelden ons waar we beter niet naartoe konden gaan.

 photo IMG_0082_zps8130f93f.jpg

Ik vind het zo fijn als je je ergens gelijk thuis voelt, ”This is your home now” zei Nelly direct tegen ons. En zo voelde het. Echt een hotel waar je je vrij beweegt zonder een opgelaten gevoel. Van de lounge bij het zwembad, de mooie gangen, je eigen kamer (waar iedereen lekker zijn deur van open liet staan) tot het grote dakterras, overal voel je je gemakkelijk. We zaten een hele avond te kletsen met Nelly en een stel uit Londen. Levensverhalen gingen over tafel en facebookaccounts werden uitgewisseld. Maar wees niet bang, er waren ook gasten die hier geen behoefte aan hadden en dat is ook geen probleem. Iedereen doet zijn ding.

 photo IMG_0096_zps0986bb67.jpg

 photo IMG_0102_zps0b965b00.jpg

 photo IMG_0134_zps4d7c6c5e.jpg

 photo IMG_0377_zpsb416894e.jpg

 photo IMG_0397_zps8d109eed.jpg

 photo IMG_0325_zpsd2421464.jpg

 photo IMG_0318_zps37fc5ede.jpg

 photo IMG_0400_zpsd9df5f6a.jpg

 photo IMG_0152_zpscc30879c.jpg

 photo IMG_0141_zps9b9693fb.jpg

 photo IMG_0158_zpsb3a4eb58.jpg

 photo IMG_0385_zps22981897.jpg

Ja dit hotel is top. Een luxe 5 sterren gevoel voor de prijs van een B&B. Je slaapt hier namelijk al voor 40 euro per persoon, per nacht inclusief een zeer uitgebreid ontbijt. Elke dag als we moe, warm en vol nieuwe indrukken zaten, liepen we van de drukke straten ”ons” kleine straatje in en als de deur dan weer open ging… zucht… Ik kom hier zeker terug. Geen enkele twijfel!

Mocht iemand van mijn lezers hier naartoe gaan (je krijgt er geen spijt van!!), dan zou ik het heel leuk vinden als jullie een warme groet overbrengen aan Nelly van mij!

One thought on “TRAVEL: Riad Vanilla Sma Marrakech

  1. Ik wil volgend jaar in mei naar Marrakech, zal dit hotel in mijn achterhoofd houden want het ziet er super uit!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *