TRAVEL: Marrakech day 1 -3

 photo IMG_0184_zps29f586e1.jpg

 photo IMG_0224_zps51d32d1f.jpg

 photo IMG_0443_zps7f08a669.jpg

Damn, ik weet gewoon helemaal niet waar ik moet beginnen met vertellen. Marokko was gaaf. Heel gaaf. 

Op zondag vlogen mijn vriend en ik vanaf Eindhoven naar Marrakech waar we werden opgehaald daar iemand van onze Riad. Bij aankomst was ik direct al onder de indruk van het vliegveld, de zon, de auto’s (de oude Mercedes is hier nog heel hip) en de karren die nog worden getrokken door ezels.

De eerste drie nachten sliepen we in een Riad. Dit is een traditioneel Marokkaans huis met een binnenplaats of binnentuin in het oude stadsgedeelte. De manier waarop deze huizen zijn gebouwd biedt bescherming tegen de hitte en privacy voor de vrouwen. Om het echte Marokko te ervaren wilden we zowel in Marrakech als in Essaouira in een Riad verblijven. De eerste drie nachten was dit in Riad Vanilla Sma. Mede door de lieve eigenaresse Nelly hebben we drie heerlijke dagen gehad. Ik zal binnenkort een aparte post maken over dit hotel.

 photo IMG_0234_zpsc5e40c16.jpg

 photo IMG_0292_zps359565b7.jpg

 photo IMG_0293_zps81c8d06e.jpg

 photo IMG_0298_zpsa6d15ee6.jpg

 photo IMG_0301_zps1d4cc81b.jpg

 photo IMG_0166_zps288c0ac3.jpg

 photo IMG_0439_zpse0d99aee.jpg

 photo IMG_0449_zps2e625b53.jpg

 photo IMG_0454_zpsf1c71167.jpg

Wat we hebben gedaan in Marrakech? Heel veel gelopen en dingen bekeken. We waren na drie dagen ook echt doodop, maar het was de moeite waard. We zagen zo’n beetje alle bekende bezienswaardigheden en dwaalden door de Souks (Arabische woord voor overdekte markt), en verdwalen, dat kan je daar heel erg goed 😉 Met pijn in mijn hart liet ik alle mooie schalen, tapijten, kussens, bordjes en andere fantastische interieur dingen liggen, want we hebben alleen met handbagage gereisd en we zaten op de heenweg al over het toegestane gewicht 🙁

 photo IMG_0173_zps34a5fd7b.jpg

 photo IMG_0169_zps83dc60dd.jpg

 photo IMG_0175_zps5107afc5.jpg

We hadden beide van een collega hele goede tips gekregen voor plekken om te eten of een drankje te doen (dank nog daarvoor!). Uiteraard had ik de Lonely Planet bij me, had ik veel gelezen op internet en gaf Nelly ons ook veel goede tips. In Marrakech zit alles verscholen achter dichte deuren of op een dakterras, waardoor je echt gericht ergens naartoe moet gaan. Of je moet je gewoon door een mannetje op straat naar een willekeurig dakterras laten brengen en hopen dat het eetbaar is haha.

De foto’s en verhalen in deze blogpost gaan allemaal over het oude gedeelte van Marokko, de Medina. De laatste twee dagen hebben we doorgebracht in Nouvelle Ville (de nieuwe stad) en ook daar zal ik een aparte post voor maken.

Zien
Ik raad je zeker aan om een reisgids te kopen, aangezien het leuk is om in het Nederlands of Engels meer over een bepaalde plek te lezen (in Marokko zelf is bijna alles alleen in het Frans). Alle bezienswaardigheden vind je in de standaard reisgidsen.

Een echte aanrader vind ik Maison de la Photographie. Niet groot, maar met prachtige zwart-wit foto’s. Bankjes om lekker op te zitten en een dagterras met een geweldig uitzicht waar je dagverse lekkernijen eet voor weinig geld. Foto’s kijken en daarna lekker lunchen, love it.

 photo IMG_0239_zps18aba56b.jpg

 photo IMG_0242_zpse289c564.jpg

Eten & Drinken
Marrakech heeft honderden kleine restaurantjes waar je couscous of een lekkere tajine kunt eten voor niet al te veel geld. We deden dit regelmatig, ik heb helaas geen adressen voor je, maar ga op je gevoel af en ben je ergens dat je toch niet zo leuk of schoon lijkt, ga dan gewoon weer weg.

 photo IMG_0139_zpsf186ea78.jpg

Wel heb ik een aantal goede adressen om iets minder Marokkaans te eten. Dat is overigens niet gek, in Marrakech zijn ontzettend veel goede Franse restaurants en daarnaast zijn andere keukens er ook goed vertegenwoordigd. In het begin voelde dit een beetje toeristisch ofzo, maar ach, dat zijn we ook  en het zijn naast toeristen ook de vele expats die hier dineren. Overigens staan in veel van deze restaurants ook wel Marokkaanse gerechten op de kaart. Let op dat in veel Marokkaanse restaurants geen alcohol wordt geschonken. In de meer westerse restaurants vind je Marokkaanse wijn per fles vanaf ongeveer 13 euro.

Un Dejeuner a Marrakech
Een mooi aangekleed dakterras met heerlijk eten dat niet al te duur is. Een hele goede keuze als je even genoeg hebt van de Tajines. Ze schenken geen alcohol, maar wel lekkere non-alcoholische cocktails. Een hoofdgerecht kost hier ongeveer 7 euro. Dit is echt zo’n restaurant dat over een tijdje veel duurder zal zijn, maar nu nog niet echt ontdekt is. Of toch wel… je moet namelijk op tijd zijn of reserveren, anders zitten ze vol.

 photo IMG_0340_zpsf4b6cf98.jpg

Maison de la Photographie (budget proof)
Hier kan je heerlijk en goedkoop lunchen op het dakterras met geweldig uitzicht. De kaart is zeer beperkt omdat ze elke dag een klein aantal verse gerechtjes maken.

 photo IMG_0257_zps6d3dbb0e.jpg

 photo IMG_0261_zpsd8097f48.jpg

 photo IMG_0277_zps7563da2f.jpg

 photo IMG_0288_zpsa1179be4.jpg

 photo IMG_0280_zps80a2af13.jpg

Kosy Bar
Wij hebben hier niet gegeten maar hebben gehoord dat het eten lekker is. Beetje aan de prijs. Wel bestelden we hier een fles wijn en kletsen de hele avond terwijl we uitzicht hadden over een gezellig plein en volle nesten van ooievaars (gaaf!). Lekker relaxen in de gezellig loungebanken, muziekje op de achtergrond, kaarsjes aan. Fles wijn 15 euro. Avond? Priceless 😉

 photo IMG_0351_zps5fc54681.jpg

 photo IMG_0353_zps27c09149.jpg

 photo IMG_0362_zps9d459c90.jpg

Cafe des Epices (budget proof)
Zeer betaalbaar eten (zo’n 3 euro) op een dakterras met goede locatie, midden tussen de souks. Als je alle drukte van de souks even zat bent plof je hier lekker neer voor een drankje of lunch. Voornamelijk (Marokkaanse) sandwiches.

Le Foundouk
Doe eens gek en ga naar Le Foundouk. We hebben het gezien, maar we hebben er niet gegeten. Vrienden en collega’s wel en volgens hen is het echt de moeite waard. Marokkaans eten in stijl met een bijbehorend prijskaartje 😉

 photo IMG_0405_zps01aa7138.jpg

 photo IMG_0422_zps50ec49ea.jpg

 photo IMG_0425_zpsc45441bb.jpg

Mensen, hoe fotogeniek is Marrakech?! Ja toch? Ik bleef maar klikken haha. Marrakech is bijzonder. Het is een volle stad vol geuren en kleuren. We genoten van de stad, maar ook van elkaar, aangezien het vrij bijzonder is dat wij elkaar zo lang achter elkaar zien. Ons leven en onze banen zorgen ervoor dat we soms echt even bewust tijd moeten maken voor elkaar en daar was Marrakech uiterst geschikt voor.

Ben je zelf in Marrakech geweest en heb je tips? Deel ze dan vooral in de comments!

Next up is onze trip naar Essaouira, dus stay tuned!

One thought on “TRAVEL: Marrakech day 1 -3

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *