In de keuken bij Nina: rijke smakenHebben jullie wel eens kalfsvlees gegeten? Ik snap heel goed dat veel mensen (vooral de vega’s) nu nee zullen zeggen, al is het alleen maar vanwege die lieve kalfjes..

Dit is een heel snel gerechtje (en niet alleen als Nina het maakt!), waarmee je bij een etentje zeker indruk zal maken. En liefde gaat door de maag, dus dit is zeker een gerecht om voor een nieuwe lover te maken 😉

Serveer er een lekkere, volle, maar niet te krachtige rode wijn bij.

Kalfsbiefstuk met parmezaan-polenta

Voor 4 personen:
Vier kalfsbiefstukjes (90-120 gram per stuk)
Bakboter
Blaadjes salie van een aantal takjes
Vier plakken prosciutto of seranoham
Polenta: 250 ml melk, 250 ml kippenbouillon, 85 gram instantpolenta, handje geraspte parmezaanse kaas
300 gram wilde spinazie (gewassen)
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
olijfolie

Stap 1 
Breng voor de polenta de melk en bouillon in een klein pannetje aan de kook. Roer er met de garde de polenta door heen, klop roerend tot een gladde massa (heb geduld, het is niet binnen 3 sec een mooie dikke massa). Roer er de kaas door en breng op smaak met z&p. Dek af met een deksel.

Stap 2 
Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukjes samen met de salieblaadjes en ham in 2 min aan elke zijde. Strooi er z&p over. Je kan het ook langer bakken als je van gaarder vlees en knapperigere prosciutto houdt.

Stap 3 
Verwarm een koekenpan op middelvuur. Bak de spinazie en knoflook in een scheut olijfolie in 2 min beetgaar. Roer een paar keer om met een pollepel, de spinazie slinkt vanzelf. Laat het vuur zeker niet te lang aan staan, dan verlies je de ‘bite’. Strooi er peper over.

Serveren: Verdeel de polenta over de borden. Leg de biefstuk met de salie en ham er bovenop naast de polenta. Nu nog wat spinazie (en was de wijn al open?) en boooon appetit!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *