In de keuken bij Nina: venkel & aardbeien photo IMG_9014_zps312678e1.jpg

 photo IMG_9074_zps87d6d88c.jpg

 photo IMG_9082_zpsaa2ded5b.jpg

De lente hangt nu echt in de lucht. Kom maar op met die zomerse gerechtjes! Ik zeg: terrasje, zonnebril, wit wijntje, zonnetje…. en lekker licht eten. What about een venkelsoepje met daarna een toetje van aardbeien?

Venkelsoep:
4 pers
3 venkelknollen, zonder de “hoorntjes”  in blokjes of reepjes gesneden
3 tenen knoflook, in plakjes
olijfolie
runderbouillon (700 ml ongeveer)
oregano
een handje parmezaanse kaas en wat venkelgroen ter garnering
staafmixer

Bak de venkel op een laag vuur in een soeppan aan. Voeg de knoflook en oregano toe en doe een deksel erop. Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 min koken. Pureer met de staafmixer (op de hardste stand, als je de pan schuin houdt en de staafmixer redelijk hoog krijg je een romige soep). Breng op smaak met z&p en serveer met een beetje kaas en groen.

 photo IMG_8852_zps6883f16c.jpg

 photo IMG_8854_zps37043e1c.jpg

 photo IMG_8858_zpscfb2036b.jpg

Zomers toetje:
Rijp zomerfruit (wij hadden aardbeien)
fromage frais
verse slagroom
amandelschaafsel
poedersuiker
1 theelepel honing
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg een theelepel honing toe en roer snel met de pollepel erdoor. Snel op een ander bordje overdoen, anders brandt het aan! Kies vrolijke bakjes om de toetjes in te serveren. Wij gebruikten pastelkleurige bakjes van Loods 5. Eerst wat fruit met poedersuiker naar smaak, een eetlepel fromage frais er bovenop, een mini beetje slagroom naar smaak en maak het geheel af met amandelen.
Enjoy!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *