In de keuken bij Nina: quinoasalade met vega balletjes



We zijn weer in de keuken van Nina en deze keer heeft ze een vegetarisch recept gemaakt, quinoa salade met vega balletjes. Het ziet er misschien lastig uit, maar het is mega simpel en super lekker!! Nina leerde mij koken met quinoa en ik ben ondertussen echt fan.
Quinoa is een Zuid-Amerikaanse graansoort die heel veel mineralen bevat. Erg gezond en geschikt voor een vegamaaltijd omdat er ook proteïnen in zitten.

Voor 4 pers
120 g quinoa, gaar gekookt volgens de verpakking
2 courgettes, in lange reepjes
verse bladspinazie of ander seizoensgroen
3 lente-uitjes, in dunne plakjes
verse geitenkaas
halve rode ui, gesnipperd
theelepel honing
scheutje magere yoghurt
vegetarische balletjes (uit de supermarkt, soja of falafel)

Dressing:
pureer een bos basilicum blaadjes met 1 dl olijolie, een flinke scheut goede balsamico, 50 g geraspte parmezaanse kaas, zwarte peper. Proef en maak af qua consistentie (meer olijfolie, meer balsamico?) 

Bereiding:
Als de quinoa gaar gekookt is, roer je de dressing erdoor. Nu neemt de nog warme quinoa de smaken van de dressing helemaal op!

Gril de plakken courgette in een grilpan. Was de spinazie en snijd de ui en lente-ui.
Hussel de quinoa, courgette, spinazie, ui, theelepel honing, scheut yoghurt en geitenkaas door elkaar.
Serveer met wat balletjes erbij. Rooster (bakken in een koekenpan zonder olie) eventueel nog wat amandelschaafsel om over de salade te strooien.

 
Wijntip: een bloemige rosé, of appeltjes-groene frisse sauvignon-blanc.

Eten jullie vaak vegetarisch? En koken jullie wel eens met quinoa?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *