In de keuken bij Nina: Japans voorgerechtje

 photo IMG_8805_zpsd0c4b71e.jpg

 photo IMG_8764_zpse4b496e2.jpg

 photo IMG_8769_zps2bc912d9.jpg

 photo IMG_8825_zps3e0012e4.jpg

 photo IMG_8819_zpsd4ec9f8b.jpg

Afgelopen weekend heb ik weer zo lekker gegeten bij Nina. Voor jullie het recept!

Advocado-wasabi mousse met zalm sashimi 

Voor 4 personen: 
– 2 rijpe avocado’s
– Sap van 2 limoenen
– 2 theelepel wasabi-pasta (of minder als je niet van pittig houdt)
– Scheut olijfolie
– 2 vellen geroosterde nori (van die donkergroene sushi vellen)
– 200 gram zalm, van sashimi kwaliteit (rauwe vis dus) in grove blokjes
– Zwart sesamzaad gehakte
– Cress (wij namen tuinkers, maar het kan ook met bieslook of kiemgroente)

Dressing: olijfolie, sojasaus en sap van 1/2 limoen

Haal de zalm op tijd uit de koelkast (een uur op zijn minst!), koude zalm smaakt minder lekker. Pureer met de staafmixer de avocado’s, samen met limoensap en wasabi-pasta. Afhankelijk van de romigheid van de avocado voeg je nog olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Je hoeft niet bang te zijn dat de wasabi overheerst, door de romige smaak van de avocado wordt dit gecamoufleerd. Snijd de nori vellen in lange repen. Smeer de avocado-mousse hier over uit. Doe dit goed, want de nori vellen worden door de mousse zacht. Proef maar eens een stukje nori zonder iets: niet lekker!

Leg de zalm sashimi er speels overheen. Strooi er sesamzaad over en sprenkel er een eetlepel dressing (olijfolie, sojasaus en sap van 1/2 limoen) overheen. Nu nog wat cress (niet ter garnering, het maakt de smaak compleet!) en smullen maar.

Wijntip: een Chardonnay uit Chili (deze hebben vaak citrustonen, dat past hier heel goed bij!)

Ik maakte dit recept zelf ook een keertje, maar dan met tonijn ipv zalm, dit zie je op de laatste foto.

Is dit een recept naar jullie smaak?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *