In de keuken bij Nina: Fast, Fresh and Organic

 photo IMG_7205_zps27512909.jpg

 photo IMG_7211_zps479efa20.jpg

 photo 22c8676a-2cfe-4d24-883f-421e32634763_zps2f6b560a.jpg

 photo 7cfb8dab-5c10-41ad-a64f-3a7c8e8d997e_zpsa7ca0500.jpg

Het is alweer even geleden dat ik hierover schreef, maar ik heb weer heeeerlijk bij Nina gegeten en voor de verandering had ik een keer WEL mijn camera bij me 😉

Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn en koken hoeft ook niet veel tijd te kosten. Vers eten van de biologische winkel hoeft niet duur te zijn en boodschappen doen kan leuk zijn. Ok, ik ga wel even eerlijk zijn… Ik heb een hekel aan boodschappen doen en bovenstaande zin komt dan ook uit Nina haar mond 😉

Al eens overwogen om met de seizoenen mee te eten? Lekker en goed voor je portemonnee 😉

Bietjes en veldsla, daar is het nu de tijd van het jaar voor!

Wat heb je nodig?

Gekookte rode bietjes, een paar handen veldsla, chevre blanc (geitenkaas), noten (walnoten passen het beste, maar andere noten kunnen ook).

Rooster de noten in een koekenpan (gewoon droog zonder olie op een laag pitje). Maak de dressing: 1/2 eetlepel honing, 3 eetlepels walnotenolie, scheut citroensap, 2 eetlepels oude balsamico (van die stroperige), 1 eetlepel magere kwark, zout en peper.

Snijd de bietjes in plakken en leg ze in een salade schaal in de dressing. Hussel de veldsla, geitenkaas en noten er doorheen.

Klaar!

Nina serveerde de salade met een stukje bio runder merquez tartaar en brood en alle ingrediënten kwamen van Marqt, biologische supermarkt.

Eten jullie met de seizoenen mee?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *