INTERVIEW: Yvonne van vonliving

Photobucket

Vrouwen met een passie. Vrouwen met ballen. Vrouwen die een risico durven te nemen. Vrouwen die niet bang zijn voor het onbekende en hun hart volgen. Voor zulke vrouwen heb ik diep respect. Ik ben altijd ontzettend geinteresseerd in jonge meiden die een eigen bedrijf beginnen, creatief bezig zijn en hun eigen boontjes doppen.

Eerder schreef ik al over Natalia van Follow Your Bliss en vandaag laat ik jullie kennis maken met Yvonne. De dame acher vonliving.nl, een webshop vol vintage woonitems.

Photobucket

Hoe is vonliving.nl begonnen?
Ongeveer 2,5 jaar geleden studeerde ik af aan de Pabo. Ik wilde lekker aan de slag als juf maar er zijn bijna geen vacatures binnen het basisonderwijs. De enige manier waarop ik aan de slag kon gaan als leerkracht was door mezelf in te schrijven bij basisscholen als invaller. Soms kon ik vijf dagen in een week werken, maar er waren ook tijden dat ik één middag in de week werk had. Als invaller ben je vooral aan het afwachten of je gebeld gaat worden en iedere dag sta je weer voor een andere klas op een andere school. Ik voelde al snel dat dit niet de baan was waar ik gelukkig van zou gaan worden.  
Op schattenjacht
Eén voordeel had deze baan wel, vrije tijd! Hierdoor kon ik veel bezig zijn met mijn hobby. Ik vind het heerlijk om tussen héél veel rommel op zoek te gaan naar vintage en oude woonaccessoires. Ik ga op zoek naar spullen waar ik blij van word, een klik mee heb. Voor mij zijn dat spullen die
 geleefd hebben met een eigen verhaal. Soms intensief gebruikt en verweerd, soms gekoesterd en als nieuw. Oude hutkoffers, schoolstoelen, typemachines, wandkaarten, mijn dag kan niet meer stuk als ik iets bijzonders heb kunnen vinden.
Crea Bea
Mijn eigen huis stond dan ook al snel vol met opgeknapte meubels en vintage accessoires. Ik besloot een oude kast op te knappen en weer te verkopen via Marktplaats. Het leek me een leuk project om te doen in de tijd die ik overhield naast het invallen. Samen met wat andere oude woonaccessoires heb ik de kast op Marktplaats gezet. Ik verkocht het snel en kreeg veel enthousiaste reacties, want veel mensen missen de tijd om zelf op zoek te gaan naar de pareltjes op markten of om meubels op te knappen. Ik besloot om van de winst van het kastje weer nieuwe spullen in te kopen. 

Druk & Genieten
Op dagen dat ik thuis aan de slag kon met opknappen, inkopen en verkopen sprong ik ’s ochtends uit mijn bed, ik genoot er echt van. Het begon steeds meer tijd in beslag te nemen en ik begon mezelf te verdiepen in ondernemen en alles wat daarbij komt kijken. Wat als hobby met één kastje begon, begon steeds serieuzer te worden en het voelde als een hele mooie kans; het starten van een eigen bedrijf. Ik besloot te kiezen voor een baan die mij wèl gelukkig maakte.

Een groeiend bedrijf
Inmiddels bestaat vonliving.nl ruim 1,5 jaar. Ik heb hard gewerkt om mijn webshop op te zetten en nu ben ik bezig met de groei. Ik werk vanuit de trends op interieurgebied. Iedere maand maak ik moodboards en met deze moodboards ga ik op zoek naar bijpassende vintage woonaccessoires. Ik wil mensen graag inspireren en uitdagen om te kijken naar trends en daarin een eigen weg te zoeken. Dit kun je doen door oud te combineren met nieuw. Oude spullen vertellen een verhaal, hebben een ziel. Ik richt me daarbij niet op één woonstijl, ik wil dat iedereen die op zoek is naar een persoonlijk en authentiek interieur bij mij terecht kan. Een ding blijf ik nog steeds het belangrijkste vinden: ik moet met het item een klik hebben.  Ieder item dat ik online zet, heb ik zelf gevonden en uitgekozen omdat ik het bijzonder vind.  
Welke obstakels ben je tegen gekomen bij het opzetten van een eigen bedrijf?
Voor mij is het grootstse obstakel tijd. Ik werk alleen en dus ben ik verantwoordelijk voor alles wat komt kijken bij het opzetten en runnen van een webshop. Van de administratie tot het maken van moodboards, inkoop, fotografie en verzending. Ook het bijhouden van de website, social media, PR en marketing. Soms is dat een struikelblok, en ben ik te lang bezig met bijvoorbeeld het grafisch ontwerp van de website waardoor andere dingen te lang blijven liggen. Vooral in het begin, tijdens het opzetten van mijn webshop, vond ik het lastig om daar een goede balans in te vinden. Alles was nieuw voor me en nam meer tijd in beslag dan waarop ik had gehoopt. Op sommige momenten vind ik het nog steeds lastig (ik wil vaak 101 dingen tegelijk doen en kom nog steeds een paar uur per dag te kort) maar ik vind er steeds meer mijn weg in.
Photobucket

Heb je ooit een fysieke winkel overwogen?
Nee, ik heb er bewust voor gekozen mijn artikelen in een webshop aan te bieden omdat ik zo het beste kan aansluiten bij mijn doelgroep, interieurliefhebbers met een druk en actief leven. Zij vinden het fijn dat ze de deur niet uit hoeven om bijzondere oude items te kopen. Ik droom natuurlijk wel van een eigen pand. Een ruimte waar ik alles samen kan laten komen, van inspiratie tot opslag en verzending. Maar goed, dat is voorlopig dus nog een hele fijne toekomstdroom 😉

Wat vind je het leukste aan het hebben van een eigen webwinkel?
Het is een avontuur vol nieuwe en spannende uitdagingen. Ondernemen daagt me uit, geeft me vrijheid en ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Ik weet nooit wat de dag me brengen gaat, en dat vind ik heerlijk. ‘Iets voor mezelf beginnen’ was iets wat me altijd al leuk leek, maar ik had geen idee welke kant ik daarmee op wilde. Het was meer een droom voor ‘ooit’, en toen kwam het opeens op mijn pad. Interieur, creativiteit, grafisch bezig zijn én ondernemen. Dingen die ik nooit eerder aan elkaar had gekoppeld of dacht te kunnen koppelen. Daarmee viel voor mij alles op zijn plek.  

Welke tips zou je jonge vrouwen geven die overwegen voor zichzelf te beginnen? 
Voor jezelf beginnen betekent héél erg hard werken en je zult er hard voor moeten knokken. Stel doelen voor jezelf en je bedrijf en werk daar naar toe. Dit helpt ontzettend! Wees niet bang om fouten te maken, natuurlijk ga je fouten maken! 🙂 Fouten maken is het bewijs dat je het probeert en leert. Het is balen als iets tegenzit of mislukt, maar probeer het zo snel mogelijk om te zetten naar iets positiefs. Wat kan ik er van leren? Wat moet ik de volgende keer anders aanpakken? Dat helpt mij in ieder geval om sneller over zo’n dip heen te komen. 

”Als je erover droomt en je hebt een concreet idee? Doen, volg je hart! Het is echt een bijzonder en geweldig avontuur.”

Nou mensen, hoe inspirerend is dit? De webshop van Yvonne groeit snel en krijgt steeds meer naamsbekendheid. Zo schreven VTwonen, 101 Woonideeën en Volkskrant Magazine al over vonliving.nl. Niet gek vind ik, want een vintage item in je huis is megapopulair en niet iedereen is goed in het vinden van deze items of heeft er de tijd voor. Zelf heb ik ook een aantal vintage items in mijn huis (bovenste drie foto’s). Vergelijkbare dingen vind je op de site van Yvonne.

Namens Yvonne mag ik een tegoedbon van 25,- weggeven aan twee lezers. Leuk?
Bezoek vonliving.nl en plaats in een reactie het item dat jij graag zou willen hebben + je email. Uiteraard ben je niet verplicht dit item te kiezen als je wint.

Ik zou het heel leuk vinden als je me volgt op bloglovin en de facebookpagina van yourlifestyleguide.nl liked. Oh, en ik ben ook te vinden op twitter 😉

Over 1,5 week mail ik de lucky two!

Fijne Sintavond girls!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *