HOTSPOTS ALICANTE: food, drinks & more


 

 

Alweer de laatste post over mijn tripje naar Alicante met Vueling. Eerder heb je al het een en ander over deze Spaanse stad kunnen lezen. In deze blogpost staan alle reistips en hotspots van Alicante centraal. Of je nou gaat voor een culturele trip, een shoptrip, een strandtip of gewoon voor allemaal tegelijk, in Alicante ben je hiervoor aan het goede adres!

In Alicante kan je op elke straathoek lekker eten. Uiteraard hebben wij ons het hele weekend gestort op allerlei soorten tapas. Spaanser kan niet.

Hip doen bij La Taberna del Gourmet
Dit restaurant is modern, hot & happening. Het wordt beschouwd als een van de beste restaurants van Alicante waar zich regelmatig bekende Spanjaarden laten zien. Zo ook toen wij er waren. Een bekende Spaande acteur trok de aandacht, alleen had ik nog nooit van hem gehoord 😉 Het eten is heerlijk en de wijn goed en je hoeft hier niet perse te komen eten. Alleen een wijntje aan de bar is al voldoende om de sfeer te proeven.

La Terazza del Gourmet
Het broertje van La Taberna del Gourmet. Verschil? La Taberna is binnen en La Terazza (de naam zegt het al) is buiten. Bij mooi weer zou ik dus zeker voor La Terrazza kiezen. Het terras is sfeervol, met uitzicht op de haven en op 2 minuten loopafstand van het Melia Hotel. Aanrader!

Een straat vol gezelligheid, Carrer Major
Deze smalle straat staar bomvol tafeltjes. Er hangt een fijne sfeer en je zit met je wijntje en tappas tussen de Spanjaarden te eten. Ik ben echt gek op dit soort straten! Wij aten bij La Casona Alicantina.

Spaanse vibes bij Taverna del Racó del Pla
Spaanser kan niet. De inrichting, het persooneel, het eten en de mensen om je heen. Wil je het echte Spanje ervaren en niet tussen de toeristen zitten dan is dit restaurant een goede keuze. Geniet van goed glas wijn terwijl om je heen Spaanse families en vriendgroepen genieten van zondagmiddag.

Cupcakes en koffie bij Tres Cucharitas
Tussen alle restaurants met een Spaanse vibe vind je ook genoeg ”moderne” tentjes. Zo kan je bij Tres Cucharitas genieten van homemade cupcakes, taartjes en andere zoetigheden.

Cocktails en dansen in Isla Incity
Uitgaan? Aangezien wij maar twee avonden in Alicante waren en de eerste avond onze voeten ons niet meer konden tillen, heb ik maar een cocktailbar kunnen ”testen”. En die was leuk! Bij Isla Incity drink je lekkere cocktails en kan je ook sushi eten. Na middernacht gaan de voetjes van de vloer en sta je met je cocktail te dansen tussen de hippe Spanjaarden. De ingang vind je in de eerder genoemde straat Carrer Major.

Ja mensen, de Spaanse lifestyle bevalt mij wel. Al dat lekkere eten, lang tafelen, lekker drinken, love it!

Tot slot is het goed om te weten dat Alicante veel mooie musea en kerken heeft. Ook het kasteel is een absolute must go. Boek een rondleiding met een gids. Dit kost 4 euro en alleen op deze manier krijg je toegang tot ondergrondse kamers. Bijna alle musea in Alicante zijn vrij toegankelijk. Dus ook op dit gebied is Alicante budget proof.

Mocht je naar Alicante zijn geweest of in de toekomst nog gaan, laat dan vooral je tips achter een in comment!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *