FOOD: Snelle & gezonde soep

Er zijn van die dagen waarop ik laat thuis kom en me besef dat er nog geen boterham in de vriezer zit en ik geen energie heb om te koken. Maar er ligt altijd nog wel ergens een courgette, een stronk borccoli of een prei onder in een groentelade.

Op zulke dagen maak ik gewoon een lekkere en gezonde soep.

Nodig:
– Een courgette (of een prei, bloemkool, broccoli etc.)
– Teentje knoflook
– Bouillonblokje
– Eventueel een uitje
– Zwarte peper en zeezout

Eventueel:
-Schepje creme fraiche of iets wat daar op lijkt
– Geraspte kaas of parmezaan
– Takje peterselie

Fruit een uitje en een teentje knoflook in een laagje olie in een soeppan. Voeg de courgette in stukjes toe en bak dit twee minuutjes mee. Doe er een laagje kokend water bij, zodat de courgette net bedekt is met water en voeg een half bouillonblokje toe. Deksel erop en laten pruttelen tot de courgette zacht en papperig wordt.

Pak een staafmixer en pureer de courgette. Voeg tijdens het pureren telkens een scheutje kokend water toe, tot je de gewenste dikte bereikt. Zelf ben ik wel van een dikke soep, maar dat is een kwestie van smaak en daarom voeg ik vrij weinig water toe. Na het pureren nog even op laag vuur laten staan. Flink wat peper (lees: veeeeeel peper) en zeezout toevoegen, garneren met een beetje creme fraiche, kaas en peterselie en klaar ben je.

Eet smakelijk!

Maken jullie wel eens zelf soep?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *