FOOD: hemelse chocoladetaart

Ik heb hem hoor. HET recept voor een lekkere chocoladetaart. Snel, makkelijk en ZO lekker.

Oke, het oorspronkelijke recept was voor chocolademoussetaart. Maar domme, domme Jolien liet dat ding veeeeel te lang in de koelkast staan en de mousse was toen geen mousse meer. De binnenkant nog steeds lekker zacht. Maar mousse? Nee. Wil je dus een moussetaart, haal dit ding dan na een uur weer uit de koelkast. Zomaar een tip 😉

Voor de taart:
* 500 gr pure chocolade
* 2 el stroop
* 125 gr ongezouten boter
* 4 eieren
* 2 el fijne kristalsuiker
* 1 el bloem, gezeefd

Voor de garnering:
* 2 el mokka oploskoffie
* 200 gr mascarpone
* 2 el poedersuiker
* eventueel een bolletje ijs er bij

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ronde springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat in een kom de chocolade, stroop en boter smelten, boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat het iets afkoelen.

Klop de eieren en suiker met de mixer 10 min op de hoogste stand tot je een heel dik en licht mengsel hebt. Spatel de bloem erdoor en vervolgens het chocolademengsel. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 12 min (ja de taart is dan nog vrij zacht). Neem de taart uit de oven en snijd met een mes langs de rand. Verwijder de springvormrand en laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast (de stap is heel belangrijk, hierdoor krijgt de kern een moussestructuur)

Los voor de mokkagarnering de oploskoffie op in 1 el kokendheet water en laat afkoelen. Klop in een kom de mascarpone los met het koffiemengsel en de poedersuiker.

Versier zoals jij leuk vindt met de mokkamascarpone en wat poedersuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs en een goede kop koffie!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *