FOOD: snelle risotto

Op verzoek: het recept van de risotto die jullie in het weekoverzicht voorbij zagen komen. Credits gaan naar vriendlief, die ervoor in de keuken stond. En lekker dat het was!

Risotto met garnalen, citroen en prei van Donna Hay. Voor 2 personen.

1 eetlepel olijfolie
30 gr boter
1 prei, fijngesneden
1 eetlepel citroenschil, in heel fijne reepjes, zonder wit
200 gr risottorijst
625 ml kippenbouillon (ik gebruikte gewoon bouillonblokjes)
12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
1 eetlepel citroensap
Handje bladpeterselie
Zeezout en grofgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met dikke bodem, die ook in de oven kan, op matig hoog vuur. Voeg olie, boter, prei en citroenschil toe en bak 6 minuten, of tot de prei goudbruin is. voeg rijst en bouillon toe. Sluit goed af met een deksel en zet 25 minuten in de oven. Voeg de garnalen toe en zet nog 5 minuten in de oven. Roer er citroensap, peterselie, zout en peper door en dien onmiddelijk op.

Laat het me vooral weten als je dit recept hebt uitgeprobeerd, ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *