In de keuken bij Nina: makkelijk en snel!

Na een lange werkdag zo aanschuiven en dan dit voor je neus krijgen. Heer-lijk! Volgens Nina niet alleen lekker en vers, maar ook snel gemaakt. Voor jullie het recept:

– Hussel in een kommetje ongeveer 200 gram / 2 blikjes uitgelekt tonijn (ja, ik weet dat het heel dieronvriendelijk is om tonijn te eten, handlijn gevangen albacore tonijn is de beste keuze), met 100 gram feta (in blokjes), enkele zongedroogde tomaatjes (fijn gesneden), fijngehakte bladpeterselie, yoghurt-mayo, zout en peper.

– Maak in diepe borden een gemengde salade op (wij kozen voor bladspinazie, cherrytomaatjes, witte ui) waar je een balsamico-vinaigrette doorheen doet.

– Stoom of kook kort enkele sperziebonen (als je voor kas-sperziebonen kiest, die hele dikke, dan heb je de ouderwetse bonensmaak).

– Kook een eitje.

– Leg de tonijnsalade, het eitje, de boontjes op een creatieve manier op de salade.

Wil je nog iets extra’s? Deze salade is ook erg lekker met zelf gemaakte frietjes uit de oven!
Snijd Roseval aardappeltjes of andere soort aardappeltjes die je met schil kan eten, in dunne (3-5mm) plakjes en verdeel ze over een ovenrooster waarop je bakpapier hebt gelegd.

Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze in 20 min goudbruin in een oven op 200 graden. Vergeet niet na 10 min de aardappeltjes allemaal te draaien! ( even een rot klusje, gebruik het liefst zo’n knijptang als je het jezelf makkelijk wil maken!)

Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *