In de keuken bij Nina: Summer!!

Nina is aan de slag gegaan met mijn camera en heeft deze foto’s helemaal zelf gemaakt! Goed gedaan Nien!!
We zijn weer in de keuken bij Nina!
Welke producten horen er eigenlijk bij die zomer? De zomer waar wij overigens allemaal ontzettend naar zitten te verlangen. Man, wat ben ik klaar met regen, warm, koud, wind, warm en meer van dit soort rare fratsen die moeder natuur met ons uithaalt.
Ik vroeg aan Nina wat er bij de zomer past. Haar antwoord: zeekraal, zalm, tuinboontjes, doperwtjes, munt, citroen en een heerlijke frisse witte wijn.

Hoe zet je snel een zomers gerecht op tafel waarmee je je vrienden verrast en toch maar 15 minuten voor in de keuken hoeft te staan?

1: verse producten.
2: een leuk recept.
3: een lieve vriendin, die je met een glaasje wijn tegen je aankletst, terwijl jij aan het koken bent.

Koop 250 gram zeekraal (seizoen: van mei tot september), verse zalm, citroen, knoflook en munt. Voor veel van deze producten kan je gewoon terecht op de markt.

Bak de zalm in de oven op 200 graden ongeveer 10 minuutje. Als je de zalm uit de oven haalt besprenkel je hem met wat citroensap. Fruit de zeekraal een minuutje of 1 aan in een koekenpan met een teentje knoflook (geperst!) en een scheutje olijfolie.

Kies een mooi bord uit, waarop je de zeekraal in het midden neerlegt. Een stukje zalm er bovenop, muntblaadjes, klaar!!!

Hoe simpel is dit. Maar vooral, hoe lekker en gezond! Leuk om er een mandje zuurdesembrood (kennen jullie Jordy al? ) bij te serveren. Bijvoorbeeld in een stoffen “zak”, zoals wij in de vorige kookpost deden.

Echt jongens, lekker eten hoeft niet lang te duren of moeilijk te zijn!

Enjoy!

P.s. Op de foto zie je ook nog een beetje bimi (soort broccoli) en onder de zalm ligt risotto. Verder een soepje en een salade van tuinbonen en rucola, met ansjovis en parmezaan. Voor als je ieeeets meer tijd hebt 😉

Translation: for the non-dutchies, use the google translate tool in the right sidebar to read this post! 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *