Cookbook Review: Gordon’s Great Escape Southeast Asia

Hoewel ik geen fan ben van de tv-programma’s van Gordon, is dit boek me op het lijf geschreven. Voor mijn verjaardag kreeg ik van de meeste vrienden een kookboek. De komende tijd zal ik af en toe een kookboek reviewen en uiteraard foto’s laten zien als ik een gerecht uit het boek heb gemaakt.

Dit boek kreeg ik van mijn leuke collega’s die overigens ook heel trouw mijn blog bezoeken, vooral AJ (ik moet je even noemen meid, trouwe lezer!), dank meiden!

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al een paar keer op reis geweest naar Azië en stiekem een beetje verliefd op Thailand. Dit boek laat de beste recepten uit Thailand, Vietnam, Cambodja en Maleisië zien. Waarvan ik alleen het laatste land nog nooit heb bezocht. Als ik het kookboek open sla en naar de prachtige foto’s kijk van de (voor mij) bekende Aziatische gerechten, kan ik ze bijna ruiken en krijg ik een heimwee gevoel in mijn boek.

In Thailand volgde ik ook een uitgebreide kookworkshop. Na afloop kreeg ik een uitgeprint receptenboekje mee. Maar omdat dit in het Engels is geschreven was ik continue aan het vertalen en kwam ik telkens tot de conclusie dat ik niet wist over welke ingredienten ze het hadden. Daarom is dit boek ideaal: de Aziatische keuken met ingrediënten die je gewoon bij de buurtsuper koopt!

Teksten
Leuk geschreven, al merk je wel dat je een vertaling aan het lezen bent. Ik vind het leuk dat er ook over de cultuur en gebruiken van het land wordt gesproken en dat het boek persoonlijk is gemaakt door bijvoorbeeld te vertellen over een lokale visser en zijn gezin, met wie Gordon een specifiek gerecht maakt.

Foto’s
Prachtig! De kleuren en de sfeer van de foto’s zijn heel mooi. Ook komen de gerechten goed over. Gewoon zoals ze zijn. Niet compleet afgestyled of ”nep”. Leuk detail is dat er veel detail foto’s in staan van het land zelf en de mensen.

Ingrediënten:
Tjaah.. veel mensen zullen hierdoor worden afgeschrikt, maar het is echt niet ingewikkeld! In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met limoen, bosui, chilipeper, oesterzwammen, koriander, laos en andere groenten/kruiden die je prima bij de Appie kunt kopen. De vele sausjes, zoals vissaus en sojasaus die worden gebruikt om de gerechten op smaak te brengen zijn ook gewoon in de supermarkt te koop. Je hoeft het maar 1x te kopen en kunt dan lange tijd vooruit. Tip: ga een keer naar een Toko, dit scheelt veel in de prijs!

Moeilijkheidsgraad:
Omdat wij als aardappeleters vaak niet bekend zijn met de echte Aziatische keuken, wordt er al snel een stempel ”moeilijk” aan gegeven. Maar dat is alles behalve waar. Volg de stappen en ook jij zet binnen no time een heerlijke Thaise kokosssoep op tafel!

Cijfer:
Een dikke vette 9!

Wat vinden jullie van de Aziatische keuken?

Translation:  I’m promoting my translate tool. So if you want to read this post, use the google translate tool in the sidebar!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *