Camera secrets revealed

Oke, omdat ik hier regelmatig mailtjtes over krijg wil ik jullie laten zien dat mooie foto’s voor iedereen binnen handbereik zijn. Daarom een antwoord op de vragen die ik het meeste krijg.

1. Welke camera gebruik je?
De meeste foto’s op mijn blog zijn gemaakt met een Canon 1000D. Gewoon de standaard body met de standaard lens. Ik ben erg enthousiast en tevreden over deze camera. Makkelijk te gebruiken en hij is betaalbaar geworden omdat op dit moment al nieuwere versies verkrijgbaar zijn. Mocht je deze camera willen aanschaffen, zorg dan wel dat je iets exra’s betaalt voor IS (Image Stabilizer). Ik fotografeer nu 2 jaar met deze camera en hij staat NOG STEEDS op de standaard instellingen. Soms draai ik wat aan een knopje maar veelal kan ik het af met de standaard instellingen.

Sinds kort heb ik een Nikon 300D te leen met een 18-200 mm f/3.5-5.6G lens. Een lens die ik ooit zelf hoop aan te schaffen, maar nu ver boven mijn budget ligt. Dit is wel even een ander verhaal dan de Canon 1000D. De camera heeft een HELE dikke gebruiksaanwijzing en het is doodzonde als je met deze camera alleen met standaardinstellingen plaatjes schiet.

2. Hoe bewerk jij je foto’s?
Ik bewerk mijn foto’s niet tot nauwelijks. Echt waar. Ik heb nog nooit met photoshop gewerkt en ook andere bewerkingsprogramma’s zijn mij vreemd. Het enige dat ik af en toe doe is een foto recht of lichter maken en soms haal ik de kleuren op, waardoor een foto sprekender wordt. Dit doe ik gewoon in Iphoto. De drie foto’s hierboven zijn puur natuur. Ik heb hier dus niks aan gesleuteld, maar gewoon slim gebruik gemaakt van daglicht.

3. Kan iedereen zulke foto’s maken?
Ja! Zeker! Als ik het kan, kunnen jullie het ook. Ik ben geen camera expert en ooit begonnen met een kleine digitale camera. Toen mijn liefde voor fotografie groter werd ben ik begonnen met sparen voor een spiegelreflex. De beste aankoop ever. Fotograferen is oefenen en vooral veel lol hebben. Als je die twee dingen blijft doen, dan komen de mooie foto’s vast heel snel!

4. Heb je nog andere camera tips?
Ja. Mijn camera kocht ik bij een Foka Rotterdam, een winkel waar de prijs-kwaliteitverhouding ontzettend goed is. Verder zag ik dat een nieuwere versie van mijn camera in de aanbieding is bij de Makro. Tot slot, koop altijd een tas en een extra beschermglaasje voor over je lens. Hiermee houd je je camera het langst goed en mooi!

Oh ja, dit is geen reclame en ik krijg niks voor deze post! Deze post is gewoon om mijn ervaring met jullie te delen en hopelijk hebben jullie er iets aan!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *