Special place: Sailing Club Mui Ne

Sailing Club Mui Ne

Mijn eerste ervaring met Azie was een luxe vakantie naar Bali. Gek genoeg was ik niet onder de indruk van de luxe, maar veel meer van het eiland, het heerlijke eten en de lieve mensen.

De tweede Azie ervaring was alles behalve luxe. Ik ”deed” Vietnam als backpacker. In mijn rugzak zaten twee korte broeken, een lange broek een jurkje, 3 t-shirts en een rokje. Een maand heb ik er mee gedaan. Handwasjes met shampoo en af en toe alle kleding tegelijk naar de hostel-wasservice van 1 dollar per kilo. Geen nagellak, geen stijltang en nauwelijks make-up. Believe me, dat leek in eerste instantie niks voor mij, maar het ging me verbazingwekkend makkelijk af.

We leefden van een strak budget. Het meeste geld gaven we uit aan overnachtingen en een binnenlandse vlucht. Ik zat in bussen, op een motor en was gek genoeg om in een nachtbus ”slapend” in een soort hangbed het hele land te doorkruizen. Een geweldige reis, waar ik zoveel mooie dingen heb gezien en beleefd, lieve mensen heb leren kennen en waar ik giga veel van heb geleerd. Een reis die intensief was, maar bovenal geweldig!
Aan het eind van de reis boekten we 2 nachtjes in The Sailing Club. Even geen handwasjes. Even geen kakkerlak op je kamer. Even geen lawaaierige hotelgasten. Even niet nadenken over wat je de volgende dag allemaal gaat doen en hoe laat de bus naar een volgende bestemming vertrekt. Gewoon rust, luxe en niks doen. 
Het is alweer wat jaartjes geleden dat wij The Sailing Club bezochten. Oh boy, wat was het daar fijn. We betaalden 50 euro per nacht. Wat voor een land als Vietnam echt een fortuin is. Maar het was de afsluiting van onze eerste echte reis en we vonden dat we het hadden verdiend. Na dag nummer 2 wilden we ECHT niet weg. Gelukkig was het laagseizoen, zat het hotel niet vol en mocht de hotelmanager ons wel. Resultaat: twee nachtjes extra voor maar 25 euro. Mocht je ooit naar Vietnam gaan en in een resort willen slapen waar je in andere landen een maandsalaris voor neer moet tellen dan is dit resort the place to be!
 

Wie van jullie heeft er wel eens gereisd als backpacker?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *